Home » Tv merken top 10

Tv merken top 10

Op zoek naar een nieuwe tv: wat zijn de beste tv merken?

Er bestaan televisies in allerlei verschillende formaten en designs. Het kiezen van de perfecte tv kan een uitdaging zijn, maar kennis hebben van de verschillende tv-merken kan helpen. Wil je weten wat de topmerken voor televisies in Nederland zijn? Deze pagina biedt een lijst van de top 10 beste tv-merknamen, compleet met achtergrondinformatie over elk merk.

Tv merken top 10

Zonder verder oponthoud, dit zijn de beste tv merken van Nederland:

  • Samsung
  • LG
  • Philips
  • Sony
  • Panasonic
  • Salora
  • Sharp
  • Finlux
  • Medion
  • Toshiba

De 5 grootste en beste televisie merken

Samsung
Samsung kenmerkt zich door slimme innovaties als een van de eerste op de markt te brengen. Dit gecombineerd met een goede prijs-kwaliteitsverhouding op de tv’s betekent dat het een populair merk is. Samsung biedt televisies in alle prijsklasses: van een echt budget model tot een state of the art exemplaar voorzien van de allernieuwste technologieën.

LG
Bij LG staat kwaliteit voorop. Als een van de grootste elektronica producenten ter wereld beseft LG bovendien wat een impact zij hebben en zetten zich daarom in voor duurzaamheid. Net als Samsung heeft LG een grote variatie in het assortiment tv’s, zodat er voor ieder budget een LG tv bestaat.

Philips
Een van de allergrootste namen in de wereld van elektronica: dat is onze Philips. Philips is een zeer innovatief bedrijf wat zich richt op baanbrekende veranderingen en kwaliteit. Tegelijkertijd weet het merk televisies op de markt te zetten tegen een zeer schappelijke prijs, zodat iedereen van de nieuwste innovaties kan genieten.

Sony
Sony maakt gebruik van andere fabrikanten voor bijvoorbeeld hun LED panelen, maar daarin zijn ze wel dusdanig goed dat het merk televisies van zeer hoge kwaliteit in het assortiment heeft. Hun ervaring van meer dan een halve eeuw draagt hier uiteraard aan bij.

Panasonic
Een echte specialist in het vak, dat is hoe Panasonic met recht gezien wordt. Het merk besteedt tevens veel aandacht aan design. Zo hebben de meeste Panasonic modellen een bijzondere omlijsting en voet.

De 5 meest betaalbare merken

Salora
Op zoek naar een extreem betaalbare televisie? Salora is nog niet bij alle Nederlanders bekend, maar met zijn lage prijzen is het merk groeiende in ons land. Het assortiment is breed, waardoor er ook met een kleiner budget veel keus is.

Sharp
Voor een gigantisch scherm tot wel 229 centimeter (90 inch) biedt het Sharp assortiment uitkomst. Het is een wat minder bekend merk, waarschijnlijk deels te verklaren door de lagere investering in marketing. Voordelig, want Sharp tv’s zijn vaak een stuk goedkoper dan modellen van bekendere merken.

Finlux
Voor kleine tv’s is Finlux een sterk merk. Uiteraard zijn de prijzen voor een klein scherm lager en het bespaart nog ruimte ook.

Medion
Medion is bekend om zijn producten bij Aldi. Ook in de wereld van tv’s maakt Medion zijn reputatie waar: de modellen hebben lage prijzen maar zeker geen ondermaatse kwaliteit.

Toshiba
Deze underdog mag niet over het hoofd worden gezien. Niet het bekendste merk als het om tv’s gaat, maar wel een zeer interessante partij gezien de lage prijzen gecombineerd met de nieuwste innovaties.